Wie ben ik?

Mijn naam is Kirsten Wijngaards, 26 jaar oud, woon in Breda, studeer Sociale Studies, sinds 2 jaar in herstel en 17 maanden clean. Herstellen van wat?

Vanaf kleins af aan had ik mijzelf een ongezonde manier aangeleerd hoe ik met emoties om kon gaan, beter gezegd niet omgaan. Ik vond vooral dat ik altijd vooraan moest staan, sterk moest zijn en niet mocht huilen, want dat was voor mietjes.

Vanaf een jaar of 12 ontwikkelde ik een eetstoornis, wat zich vooral uitte in eetbuien en obsessief met eten bezig zijn. Als ik at vergat ik alles om mij heen, hoefde ik niks en kon ik eventjes genieten van de bubbel om mij heen.

Naarmate ik ouder, onzekerder, veeleisender en steeds negatiever naar mijzelf werd was eten niet meer genoeg om aan emoties en alle gedachten in mijn hoofd te kunnen ontsnappen. Toen ik 14 was, was ik voor het eerst dronken en ging er een wereld voor mij open.

Tot mijn 23ste ontwikkelde ik een destructief overlevingsmechanisme om aan de heftige dingen van het leven te kunnen ontsnappen. Ik was obsessief aan het vluchten in eten, niet eten, sporten, stappen, zuipen, shoppen, mannen, aandacht, liefde, intimiteit, Facebooken, spelletjes spelen, ofwel eigenlijk alles wat los en vast zat. Als ik maar niet hoefde te voelen of bezig te zijn met mijzelf.

De weg van herstel was, is en blijft hobbelig, ups en downs, maar het allermooiste pad wat ik ooit ben gaan volgen. Omgaan met mijzelf, mijn negatieve gedachtes, mijn karakterfouten, mijn verleden, mijn obsessies en met het leven op dit moment.

Alles gebeurd met een reden, er komt niets op mijn pad wat ik niet aan kan, want ik hoef het niet meer alleen te doen.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑